Wekelijkse boodschappen

Geld besparen kan soms onmogelijk lijken. Toch valt er voor iedereen geld te besparen op allerlei mogelijke vlakken. Als we naar de gemiddelde wekelijkse uitgaven van een gemiddeld gezin kijken, staan de boodschappen vaak bovenaan. Hieronder bespreken we de gemiddelde uitgaven van een gezin aan de wekelijkse boodschappen en geven we je tips om te besparen op de wekelijkse boodschappen.

 

Kosten wekelijkse boodschappen

Als we het hebben over de huishoudportemonnee, dan kom je al gauw bij het Nibud terecht. Het Nibud is het nationaal instituut voor budgetvoorlichting. Deze stichting informeert en adviseert huishoudens over hoe ze het beste om kunnen gaan met financiën. Daarnaast kun je bij het Nibud trainingen volgen om wijzer met geld om te gaan. Op de website van het Nibud staan de gemiddelde minimale kosten. Afhankelijk van de leeftijd ligt dit tussen de €2,52 en €6,83.

Hoe meer mensen per huishouden, hoe duurder je uit bent. Het voordeel van een groter huishouden is dat de kosten per persoon vaak lager uitvallen. Per maand kun je er voor een 4-persoons huishouden van uitgaan dat je tussen de 438 en 450 euro kwijt bent aan boodschappen. Dit is een flinke kostenpost, waar je hoogstwaarschijnlijk wekelijks wel iets op wilt besparen.

 

Tips om te besparen op de wekelijkse boodschappen

Voor het besparen op uitgaven in de supermarkt zijn er een flink aantal tips. Het is gemakkelijk om meer in je mandje te doen dan je nodig hebt. Daarom is het verstandig om een boodschappenlijstje te maken voor de dingen die je nodig hebt, en je niet te laten verleiden door impuls aankopen. Als je trek hebt, neem je vaak meer mee uit de winkel dan je nodig hebt, eet daarom iets voordat je gaat.

Onderling kunnen de prijzen per supermarkt flink verschillen, als je de keuze hebt tussen meerdere supermarkten, bekijk dan welke producten waar het goedkoopst zijn. Vaak kun je gebruik maken van een website of app om online te kijken wat de producten kosten en wat er in de aanbieding is. Huismerken zijn vaak goedkoper. Vaak zijn producten die lager liggen goedkoper dan de producten op ooghoogte, probeer hierop te letten. Door gebruik te maken van een klantenkaart kun je vaak sparen voor leuke kortingen op bepaalde producten. Als laatst kun je voor bepaalde producten ook de markt bezoeken, voornamelijk aan het einde van de dag zijn fruit en groenten hier goedkoper.

 

Meer weten?

Wil jij meer weten over de wekelijkse boodschappen? Neem dan contact met ons op.